Kosmetyczny olejek arganowy

Kosmetyczny olejek arganowy powstaje ze świeżych orzechów arganii.

Jest jaśniejszy od wersji spożywczej, ma żółte zabarwienie oraz delikatny, neutralny i lekko kwaskowy zapach.

Niestety wersja kosmetyczna jest droższa od wersji olejku do spożycia, dlatego bywa (lub bywało), że nieuczciwi sprzedawcy sprzedają spożywczy jako kosmetyczny.
Olejek arganowy jest jednym z najdroższych kosmetyków na świecie z powodu ograniczonej dostępności surowca, pracochłonnego procesu pozyskiwania oraz ponadprzeciętnej skuteczności wynikającej z unikalnego składu!

Zastosowanie kosmetycznego olejku arganowego

  • składnik wielu kosmetyków, najczęściej tych droższych z półki premium jak np. serum olejowe, kremy przeciwzmarszczkowe pod oczy, na dekolt i szyję, produkty przeciwstarzeniowe anty-aging, odżywki i szampony do włosów, preparaty łagodzące po depilacji i goleniu
  • zalecany jako olejek do masażu, do opalania się lub jako balsam do stóp i rąk
  • wspiera leczenie cellulitu, trądziku oraz suchej, szorstkiej, łuszczącej się i popękanej skóry
  • łagodnie pielęgnuje bardzo delikatną skórę niemowląt
  • łagodzi skórne objawy alergiczne
  • stanowi wzorową pielęgnację cery dojrzałej i starzejącej się, ogranicza zmarszczki
  • ułatwia usuwanie przebarwień skórnych oraz blizn i rozstępów
  • twarde i łamliwe paznokcie nawilża i odżywia, sprzyja likwidacji suchych i pękających skórek przy paznokciach
We współczesnej kosmetologii często stanowi kluczowy składnik profesjonalnych i ekskluzywnych specyfików nadając im wybitne właściwości rewitalizujące i przeciwstarzeniowe.

Więcej o właściwościach olejku arganowego poniżej...

Komentarze

» Zamów olejek arganowy » KOSMETYCZNY i/lub SPOŻYWCZY » Stosuj » Zdrowiej »

Najpopularniejsze wpisy »

Olejek arganowy do twarzy, skóry i paznokci

Olejek arganowy. Marokański cud...

Trądzik vs olej arganowy. Bywa różnie...



DOŁĄCZ DO NAS ↓

Polub mnie

Obserwuj mnie